mia teknoloji'den nato ihalesi açıklaması

meyhane pilavcisi
Türkiye'nin teknoloji alanında öne çıkan firmalarından biri olan MİA Teknoloji mıatk, çeşitli sektörlerde teknoloji geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Ünal, şirketin artırılmış gerçeklik gözlükleri üzerindeki çalışmalarının yanı sıra NATO ihalelerine katılmayı hedeflediğini açıkladı.

MİA Teknoloji, 2006 yılında üç bilgisayar mühendisi tarafından yazılım alanında faaliyet göstermek üzere kuruldu. Şirket, Kimliklendirme, güvenlik, sağlık, bilişim, ulaşım, enerji, siber güvenlik ve metaverse gibi farklı alanlarda teknoloji çözümleri sunuyor. Özellikle uzaktan yönlendirme ile üretim ve bakım gerektiren sektörler için geliştirdiği gözlük teknolojileriyle dikkat çekiyor.

İhsan Ünal, MİA Teknoloji'nin NATO ihalelerine katılabilecek az sayıdaki Türk şirketlerinden biri olduğunu belirtti. Şirketin sürekli olarak kendini geliştirdiğini ve NATO gibi önemli organizasyonlardan ihaleler kazanmayı amaçladığını vurguladı.

2022 yılında 604,5 milyon TL, 2023'ün ilk yarısında ise 451,4 milyon TL hasılat elde eden MİA Teknoloji mıatk, Türkiye dışında Katar, ABD ve Fas gibi ülkelerde faaliyet gösteriyor. Şirket, güçlü iş birliklerini daha geniş coğrafyalara taşıma hedefiyle yola devam ediyor.

Ayrıca, MİA Teknoloji'nin sürdürülebilir enerji alanında AR-GE çalışmaları yapmak üzere Enerjey Enerji A.Ş. adlı yeni bir şirket kurduğu da belirtildi. Bu şirket, fotovoltaik solar projeler ve batarya enerji depolama sistemleri gibi yenilenebilir enerji teknolojilerine odaklanacak.

MİA Teknoloji'nin artırılmış gerçeklikle ilgili projeleri de ilgi çekiyor. Şirket, uzaktan bakım, teknik destek, onarım hizmetleri gibi alanlarda kullanılabilen artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiriyor ve büyük otomotiv üreticilerinden birinden sipariş aldı. Bu ürün, uzaktan bakım-onarım hizmetlerini daha etkili bir şekilde sunmayı amaçlıyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol