Amaury Guichon, 15 Mart 1991 doğumlu ve şu anda 32 yaşında olan bir İsviçre-Fransız pastacı şefidir. O, pastacılık tasarımları ve çikolata heykelleri ile tanınmaktadır.
Erken Yaşam ve Eğitim
Guichon, İsviçreli bir annenin ve Fransız bir babanın çocuğu olarak Cenevre yakınlarındaki Haute-Savoie-Romandy sınırında büyüdü. Bir abisi ve bir de küçük kardeşi vardır. 2005 yılında, 14 yaşındayken, École Hôtelière Savoie Leman'da (Thonon-les-Bains, Fransa) mutfağı öğrenmeye başladı ve yerel yarışmalara katıldı. Pastacılık becerilerini geliştirmek için Cenevre'deki Wolfisberg fırınında çalışarak deneyim kazandı.
Paris'teki Maison Lenôtre'de çıraklık yaptı. 2010 yılında, MOF Derneği konseyi tarafından "En İyi Çırak" unvanını kazandı.
Kariyer
Eğitimini tamamladıktan sonra, Guichon, Fransız Rivierası'ndaki Cannes'da Lenôtre butik ve okulunu yönetmek üzere işe alındı. Daha sonra Paris'e dönerek Hugo & Victor pastane ve çikolata dükkanında yürütme pastacı şefi olarak çalıştı ve 21 yaşına geldiğinde baş şef seviyesine ulaştı.
2013 yılında Guichon, France 2 televizyonunun reality yemek yarışması "Qui sera le prochain grand pâtissier?" (Kim büyük pastacı olacak?) yarışmasının bir yarışmacısıydı ve yarışmayı üçüncü sırada tamamladı.
2014 yılında Fransız pastacı şefi Jean-Philippe Maury, Guichon'u Las Vegas şubesinde çalışması için davet etti. Aria Resort and Casino ve Bellagio'daki mağazaları bulunan Patisserie'nin Las Vegas şubesinde çalıştı. Özel danışmanlık yaptı ve ustalık sınıfları düzenledi. 2019 yılında Guichon, Las Vegas'taki Belçikalı şef Michel Ernots ile Pastry Academy'yi kurdu.
2016 yılında Guichon, tatlılarını ve çikolata eserlerini sosyal medyada paylaşmaya başladı. YouTube'da 9 milyondan fazla abonesi, Instagram'da 12.9 milyon takipçisi ve TikTok'ta 20 milyon takipçisi bulunmaktadır.
Guichon'un ilk tatlı pişirme kitabı "The Art of Flavor," 13 Aralık 2018 tarihinde yayımlandı.
Guichon, Netflix'te yayınlanan "School of Chocolate" adlı sekiz bölümlük bir reality yarışma programını sundu. Yarışmacıların çikolata heykelleri inşa ettikleri bir yarışmada Guichon, yarışmacılara rehberlik ediyor ve final sonuçlarını değerlendiriyor.
Ayrıca, Guichon, 2023 yılında yayınlanacak olan "Dessert Masters" adlı Avustralya reality yarışmasında bir jüri üyesi olacak.
Filmografi
Yıl Başlık Rol Notlar
2013 Qui sera le prochain grand pâtissier? Kendisi - Yarışmacı
2021 School of Chocolate Kendisi - Sunucu
2023 MasterChef Australia Kendisi - Konuk Jüri
Dessert Masters Kendisi - Sunucu ve Jüri
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?