Mahinur Özdemir Göktaş, 1982 yılında Brüksel, Belçika'da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Université Libre de Bruxelles Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde tamamladı.
Siyasi kariyerine 2005 yılında CDH Partisi Schaerbeek Teşkilatı Başkan Yardımcısı olarak başladı. 2006 yılında Brüksel Schaerbeek Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi ve siyasi yolculuğuna devam etti. 2009 yılında yapılan seçimlerde Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosu'na girdi. Parlamento görevi süresince Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği gibi önemli görevlerde bulundu.
Mahinur Özdemir Göktaş'ın siyasi kariyeri boyunca kadın istihdamı, kadın girişimciliği, kadına karşı şiddet, aile içi şiddet, fırsat eşitliği, çevre ve şehircilik gibi konularda çalışmalar yaptığı bilinmektedir. Ayrıca, ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadelede de aktif bir rol üstlendi.
Siyasi yaşamında önemli bir dönüm noktası olarak 2015 yılında Ermeni soykırımı iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi, ancak bağımsız milletvekili olarak görevine devam etti.
Mahinur Özdemir Göktaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kurulan Türkiye Demokrasi Platformu'nun ilk inceleme seyahatini Brüksel'de gerçekleştirdi ve AB ile Belçika kurumları nezdinde yapılan görüşmelerin liderliğini üstlendi.
Sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayan Göktaş, dünya genelinde etkili Müslüman kadınları belirleyen "The Muslim 500" listesinde üç yıl üst üste yer aldı ve birçok ödülün sahibi oldu.
2020 yılında Cezayir Büyükelçisi olarak atanarak Türkiye'nin Kuzey Afrika'daki ilk kadın büyükelçisi unvanını kazandı. 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve başladı.
Mahinur Özdemir Göktaş, Fransızca, İngilizce ve Flemenkçe dillerini bilmekte olup evli ve 2 çocuk annesidir.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?